уторак, 03. октобар 2017.

Od nečega mora da se počne

Ovo je treći put da pokrećem Underhelmet blog i nadam se da će biti poslednji. Sav onaj entuzijazam prvog posta je odavno već nestao tako da će ovaj post biti samo kratko upoznavanje sa mnom i mojom mašinom. Kokice vam ne trebaju, nećemo dugo.

Za one koji tek sad počinju da me prate ja sam Tijana Hrčak, apsolvent novinarstva, novinar/fotoreporter i beba motorista. Zašto beba? Pa uprkos višegodišnjem iskustvu prelazak na "veliki" motor učinio me je ponovno početnikom. To mu dođe kao kad nakon osnovne odeš u srednju i na prvom času profesor kaže: sve što ste naučili do sada zaboravite, idemo iz početka.

Trenutno vozim Yamahu xj600n iz 2002 godine sa privermenim imenom Bela Perla ili kako ja volim da je zovem Perlica. O njoj ne mogu mnogo toga da kažem jer sam ponosni vlasnik tek nekoliko nedelja a zajedno nismo prešle ni 1000km. Njoj ću posvetiti neki od narednih postova. Ipak već sam zabeležila utisak sa prve vožnje koji možete pročitati na mojoj facebook stranici u note-u "Sa motora na MOTOR".
O čemu će biti reči na blogu? O procesu učenja, odrastanja i spoznavanja sveta. Blog je zamišljen kao vrsta dnevnika, koja će me kroz godine podsećati kako sam mlada i neiskusna bila i kako sam olako idealizovala sve oko sebe. Faze kroz koje prolazim ja prolazili su svi motoristi i mislim da kao takav može da zainteresuje i usmeri mlade motoriste, a opet zabavi one iskusnije koji su i sami imali slična mišljenja, uverenja i doživljaje. Biće prostora za diskusije. Puno putvoanja i fotografija biće samo dodatak ovom internet kutku u kome su svi moto entuzijasti dobrodošli.


2 коментара:

 1. S obzirom na to da u Srbiji motore vozi samo 0.1 procenat svih ucesnika saobracaja tesko da ce moto blogovi zaziveti kod nas. Mislim da je cela bivsa Juga u pitanju.Od 11k subscribera kod Dasica npr. samo 100 njih ili malo vise zaista vozi motore. Isto tako je i na drugim YT kanailima sa ovih prostora.Forumi vezani za odredjene marke i modele motora skoro i da ne postoje dok u drugim zemljama Evrope mozes da naletis na gomilu blogova i foruma vezanih za odredjene proizvodjace motora. U svakom slucaju puno uspeha sa blogom. Pozdrav Viktor ( Honda ST1100Pan European)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala na komentaru i na lepim željama Viktore :)
   Potpuno se slažem da je scena mala, ali svaka krpa nađe zakrpu te se nadam da će i ovaj blog naći svoje čitaoce :)

   Избриши

PIT BIKE ADVENTURE with SOR Pitbikes Rider

Vrućina, kožno odelo, kaciga, rukavice i četvorotakni motorčić od 150ccm. Dobrodošli na Adu Huju, na karting stazu. Dobrodošli u Sor Ptibi...